Efterregistrering og opfølgning

Oprettelse af efterregistreringer, ændringer af en medarbejders registreringer og opfølgning på feriestatistik m.m.

Esben Hedegaard avatar
Skrevet af Esben Hedegaard
Opdateret over en uge siden

Det er registreringer i medarbejderens kalender der primært styrer saldi og lønudbetalinger!

Klik: Løn Admin -> Medarbejdere -> Kalenderadgang

Efterregistreringer

• En medarbejder kan ikke slette eller oprette ferie- og sygedage tilbage i tiden.

• En medarbejder kan ikke oprette en sygeperiode frem eller tilbage i tiden.

• En medarbejder kan oprette timer og kørsel tilbage og frem i tiden.

Lønadministrator (og godkender) kan efterregistrere for en medarbejder. Når en ændring oprettes modtager medarbejderen automatisk besked via e-mail vedr. ændringer oprettet. Inkl. hvem har oprettet ændringen.

ℹ️ Lønadministrator kan som den eneste slette registreringer der er lønbehandlet. Hvis en lønbehandlet løndel slettes gør løneksporten opmærksom på dette ved næste lønkørsel!

Fremgangsmåde for oprettelse af en registrering for en medarbejder:

1. åben medarbejderens kalender.

2. Klik på en dato i kalenderen for at oprette en ny registrering eller klik på en registreringstype for at slette.

3. Opret en efterregistrering: vælg en eventtype og periode (fra / til).

4. medarbejderens kalender er nu booket eller ændret:

💁 Medarbejderen bliver automatisk orienteret om ændringen. Inkl. hvem har oprettet en ændring via e-mail.

💁 En registrering oprettet af Lønadministrator er automatisk godkendt. Den sendes ikke til godkendelse hos chefen.

ℹ️ Hvis registreringen er til lukket lønperiode og skal opdateres til lønsystemet så kommer registreringen automatisk med ved næste lønkørsel hvis man følger best practice vejledningen til hvordan lønsystemet skal opdateres - LÆS MERE HER!

Godkend en registrering så den kommer med i lønkørslen

Registreringer der afventer godkendelse kommer ikke med i eksporten til jeres lønsystem. Lønadministrator kan derfor godkende registreringer for en chef hvis det er nødvendigt.

Bemærk at hvis best practice til lønsystem eksport følges så kommer en registrering der mangler godkendelse automatisk med ved en senere lønkørsler når den er godkendt - LÆS MERE HER!

• Registreringer der afventer godkendelse er røde i medarbejderens kalender.

• Klik på en registrering for at godkende den.

• Medarbejder orienteres automatisk når du godkender en registrering. Hvis du skriver en personlig besked modtager medarbejder også denne.

Opfølgning på medarbejderes feriestatistik

Lønadministrator har via kalenderadgangen overblik over medarbejdernes feriestatistik for de seneste 3 ferieår, herunder også overblik over manuelle justeringer og restferie overført.

Fremgangsmåde for løn-administrator

1. vælg medarbejderens kalender.

2. Vælg "Se historik" under Ferie

4. Vælg "Tidligere år" for at se feriestatistik for tidligere ferieår

Nedenstående eksempel illustrerer at medarbejder har fået overført 3.64 restferiedage fra forrige ferieår:

Samlet restferieoverblik for alle ansatte?

Klik: HR Statistik -> Ferie

Rapporten Ferie indeholder et samlet overblik over restferie for jeres virksomhed. Læs mere her!