Opret feriepolitik - Fastansatte

Feriedage optjenes per måned

Opdateret over en uge siden

Opret en feriepolitik med månedlig optjening

Klik: Setup Admin -> Moduler -> Opret politik

Denne guide fokuserer på oprettelse af feriepolitik for fastansatte.

Læs disse vejledninger for oprettelse af politikker til:

Månedlig optjening

På jeres politikker åben fanen ferie

1. Vælg Måned (Herved optjenes feriedage per måned).

2. Vælg ferieåret "Denmark 01.09 - 31.12" (herved aktiveres den danske ferielov)

3. Markér om feriedage skal indsættes i starten af måneden eller i slutningen af måneden (primo eller ultimo)

BitaBIZ supporterer 3 metoder til administration og ansøgning om ferie:

1. Medarbejder må kun afholde feriedage der er optjent på det ønskede tidspunkt for afholdelse.
    ℹ️ Brugervejledning til denne indstilling her!

2. Medarbejder må afholde feriedage der ikke er optjent endnu men medarbejder trækkes i løn for dagene.
    ℹ️ Brugervejledning til denne indstilling her!

3. Medarbejder må låne feriedage der ikke er optjent endnu uden løntræk. Forskudsdage modregnes i efterfølgende månedlig optjening
    ℹ️ Brugervejledning til denne indstilling her!

Når metoden er afklaret - vælges den ønskede feriepolitik:

💁 Tjek med jeres lønsystem hvis feriedage skal opdateres løbende...

Hvis regel nr. 3 (forskudsferie) vælges skal den supporteres af jeres lønsystem. Specielt skal I være OBS på om medarbejder må skubbe en minussaldo (forskudssaldo) ind i nyt ferieår. Vi anbefaler at det ikke er muligt.

Ikke alle lønsystemer supportere afholdelse af halv feriedag.

1. Vores medarbejdere må kun afholde det antal feriedage der er optjent

➡️ Med denne indstilling aktiveret kan jeres medarbejdere ikke booke flere dage end optjent på det pågældende tidspunkt for ønsket afholdelse (+ evt. overført restferie).

Opret registrering:

ℹ️ Registrerings pop-up blokerer for ferieansøgninger der indeholder flere dage end optjent på det pågældende tidspunkt for ønsket afholdelse.

Statistikken viser:

ℹ️ Dage tilrådighed kan aldrig gå i minus. Medarbejder skal disponere sine dage iht. hvornår de er optjent i fremtiden.

2. Medarbejder må afholde feriedage der ikke er optjent - men afholdte dage der ikke er optjent afregnes den pågældende måned og dagene trækkes i lønnen.

➡️ Med denne indstilling aktiveret bliver jeres medarbejdere trukket i løn for afholdelse af feriedage der ikke er optjent endnu.

➡️ Afholdte dage der ikke er optjent på det pågældende tidspunkt for ønsket afholdelse trækkes i løn/ afregnes i den måned de afholdes.

Opret registrering ved ferieansøgning med løntræk:

ℹ️ Registrerings pop-up fortæller medarbejder at der ansøges om dage der giver løntræk.

Statistikken ved registrering af ferie der giver løntræk:

ℹ️ Når der afholdes dage der ikke er optjent trækkes dagene den pågældende måned. Minusdage videreføres ikke til modregning i efterfølgende måneders optjening. Ferieoptjeningen nulstilles og starter forfra efterfølgende måned.

3. Vores medarbejdere må låne feriedage som endnu ikke er optjent uden løntræk. Evt. med et max. antal forskudsdage der kan lånes.

➡️ Med denne indstilling aktiveret kan jeres medarbejdere låne feriedage der ikke er optjent endnu. Dvs. deres feriesaldo kan gå i minus en måned uden de trækkes i løn.

➡️ Hvis en medarbejder booker 5 feriedage i oktober hvor der er optjent 2,08 dage. I oktober går medarbejderens saldo i minus med -2,92 dage.
I november optjenes der 2 nye feriedage og saldoen er herefter -0,84 dage
I december er forskudsdagene afskrevet og medarbejder har 1,25 dage med løn.

Opret ferieansøgning om forskudsferie:

ℹ️ Registrerings pop-up fortæller medarbejder at der lånes forskudsdage.

Statistikken ved registrering af forskudsferie:

ℹ️ Når der lånes dage en måned går tæller i minus. Minus dage modregnes de efterfølgende måneder ifm. den løbende optjening af feriedage.

ℹ️ vær opmærksom at forskudsferie modregnes på tværs af ferieåret. Dvs. at dage afholdt i et ferieår som forskudsferie kan blive afregnet i nyt ferieår.

Vi har valgt feriepolitik nr. 1 ovenfor: Medarbejdere kan ikke ansøge om flere feriedage end optjent på det pågældende tidspunkt for ønsket ferieafholdelse.

Hvad gør vi med nyansatte der har feriedage med fra anden arbejdsgiver?

Der er 2 muligheder:

1. aktivér feriepolitik nr. 2 der tillader afholdelse af ferie med løntræk.

Hvis I ikke ønsker at jeres ansatte skal kunne afholde feriedage for egen regning, er alternativet:

2. opret en Egen betalt fridag der skal anvendes af nyansatte. Følg denne vejledning!