Dagebank
Anvend dagebanken til firma-specifikke variable betalte fridage
Anvend dagebanken til firma-specifikke variable betalte fridage

Har jeres virksomhed optjening af firma-specifikke fridage, som medarbejderne kan anmode om

Ulrik Baadsgaard Christensen avatar
Skrevet af Ulrik Baadsgaard Christensen
Opdateret over en uge siden

Firma-specifikke variable betalte fridage

En ferie- og fraværsplan/pakke vil ofte bestå af flere elementer:

Denne artikel beskriver, hvordan du tilføjer firma-specifikke variable betalte fridage til en ferie- og fraværsplan.

Hvad er en firma-specifik variabel betalt fridag?

Firma-specifikke variable betalte fridage er dage, som medarbejderen optjener periodisk, og som medarbejder kan booke på en given dato. Dvs. at optjente dage ikke skal afholdes på nogen specifikke datoer.

Eksempler på firma-specifikke variable betalte fridage:

• Firma-specifikke fridage

• Omsorgsdage

• Seniordage

Firma-specifikke variable betalte fridage er forbundet med en saldo. Derfor vil de optjente dage være frit tilgængelige for medarbejderen at kunne afholde på en given dato.

Hvis den betalte fridag ikke er variabel, men er fastsat til bestemte datoer på årsbasis.

Se venligst denne alternative artikel om, hvordan du bruger egne registreringstyper til at booke firma-specifikke faste betalte fridage.

Sådan oprettes firma-specifikke fridage

Anvend dagebank-modulet

Click: Setup admin > Moduler > Dagebank

Vælg et kategori navn, der beskriver saldoen. For eksempel:

• Navn på den firma-specifikke fridag

• Omsorgsdage

• Seniordage

Eksempel nedenfor:

• Dagebanken anvendes til "Omsorgsdage"

Opret fast optjening til dagebank-saldoen

Aktiver fast optjening af dagebank-saldoen på relevante politikker.

Eksempel nedenfor:

Der optjenes 2 dage til dagebank-saldoen den 1. januar hvert år.

Medarbejders adgang til dagebanken

På medarbejders stamdatakort markeres "Dagebank". Herved får medarbejder adgang til saldoen.

💁 Bemærk at standard "Dagebank" betegnelse ovenfor ændres til det navn der oprettes under modulets indstillinger.

Når medarbejder har fået adgang til modulet, vises saldoen som vist nedenfor. Og medarbejder kan med det samme benytte sig af dagene.

Når medarbejderne vælger den betalte fridag viser registreringsboksen antal ledige dage til rådighed og antallet af dage tilbage, hvis anmodningen videresendes til godkendelse/gemmes.

ℹ️ Bemærk venligst:

• Det er tilladt for dagebank-saldoen at gå i minus. Hvis en anmodning får saldoen til at gå i minus vil balanceboksen skifte farve til gul.

• Weekender og helligdage tæller ikke med i dagbankens saldo.

💁 Hvis dagebanken skal anvendes af alle eller de fleste af jeres ansatte er det en god ide, via standard indstillinger, at aktivere adgang til modulet automatisk for nye medarbejdere på jeres konto. Læs mere her!