Opret feriepolitik - årlig optjening

Optjente feriedage indsættes én gang om året

Opdateret over en uge siden

Opret en feriepolitik med årlig optjening

klik: Setup admin -> Moduler -> Politikker

Årlig optjening betyder at medarbejder én gang om året i starten af en ferieperiode får alle feriedage up-front. Eksempelvis, at der indsættes 25 feriedage per 1/9.

Hvornår skal jeg oprette en feriepolitik med årlig optjening?

1. Det sker helt automatisk hvis du vælger et land hvor optjeningsreglerne følger årlig optjening.

2. Medarbejdere på elevkontrakt optjener feriedage årligt i Danmark.

Når en ny årlig politik skal oprettes vælges:

1. Land. Herved er standardindstillinger som ferie-afholdelsesår, ferieoptjening og regler for afholdelse af ferie automatisk indstillet til politikken iht. standardreglerne i landets ferielov.

2. Er aftalen ikke målrettet et lands standardindstillinger. Men derimod en personalegruppe (Elever). Vælg et land. Eksempelvis Danmark og skift derefter til årlig-optjening.

3. Kopier en allerede eksisterende politik og juster indstillingerne.

Politik til et land

Politik til en personalegruppe

Når et land vælges oprettes en politik med landets standard fraværsregler tilkoblet.

Efterfølgende kan indstillingerne justeres.

Man kan også vælge at kopiere en allerede eksisterende politik.

Efterfølgende kan indstillingerne justeres.

Opsætning af Årlig optjening

Åben fanen ferie på politikken:

Optjening

Regler

1. Indtast antal dage per år

2. Vælg år.
    Herved optjenes feriedage per år. Og indsættes samlet ved ny periodestart.

3. Vælg ferieåret der skal følges. Eksempelvis; 1.9 - 31.8

4. Vælg optjeningsreglen for nyansatte det første ansættelsesår.

1. Må feriesaldoen gå i minus?

1. Ja

2. Nej

2. Skal ferie godkendes?

3. Må der afholdes halve feriedage?

Må feriesaldoen gå i minus?

Feriesaldoen må gå i minus

Feriesaldoen må ikke gå i minus

Ferieansøgningen bliver ikke afvist selvom der afholdes flere dage end optjent.

Balanceboksen er gul. Men det er blot en markering for at vise at saldoen går i minus.

Ferieansøgningen bliver afvist fordi der afholdes flere dage end optjent.

Balanceboksen er rød. Det betyder at ansøgningen ikke kan gennemføres fordi der mangler 6 dage.

Når en ferieansøgning ikke sender feriesaldoen i minus er balanceboksen grøn:

Medarbejderstatistik ved årlig optjening

Feriestatistikken viser antal restferiedage.

Restferiedage er optjente dage fratrukket brugte dage.