Planlægning - egne event typer
Planlægning: Firma-specifikke faste betalte fridage eller mærkedage
Planlægning: Firma-specifikke faste betalte fridage eller mærkedage

Skal BitaBIZ bruges til central registrering af jeres firma-specifikke faste betalte fridage.

Esben Hedegaard avatar
Skrevet af Esben Hedegaard
Opdateret over en uge siden

Firma-specifikke faste betalte fridage

En ferie- og fraværsplan/pakke vil ofte bestå af flere elementer:

Denne artikel beskriver, hvordan du tilføjer firma-specifikke faste betalte fridage til en ferie- og fraværsplan.

Hvad er firma-specifikke faste betalte fridage?

Firma-specifikke faste betalt fridage er dage, som bookes på faste datoer i medarbejdernes kalendere og kan ikke ændres af medarbejderne til andre datoer.

• Betalt fri imellem jul og nytår

• Speciel firmafridag

• Mærkedag

• Særlige fridag(e) for en personalegruppe eller et land.

• Alternativ til officielle helligdage, hvor helligdage ikke er dækkende grundet kultur, religion m.m.

Firma-specifikke faste betalte fridage er ikke tilknyttet en saldo. Derfor bookes dagen(e) til medarbejdernes kalendere årligt.

Hvis den/de betalte fridag(e) ikke er fastsat på forudvalgte datoer, men medarbejderne optjener periodisk et antal dage som kan bookes på en vilkårlig dato.

Se venligst denne alternative artikel om, hvordan I bruger dagbanken til firma-specifikke variable betalte fridage.

Step 1: Opret fridagen som registreringstype

Klik: Setup Admin -> Moduler -> Egne registreringstyper:

1. Opret betegnelsen for registreringstypen: Mærkedag, Julefri, m.f.

2. Markér: "Registreringen er en fridag" (se afsnit om betydningen af denne regel)

3. Vælg enhed til: "dage"

4. Vælg tilstede status til: "Ikke tilstede" og farve til registreringen

Klik GEM

ℹ️ Bemærk at alle ansatte får adgang til registreringstypen så længe registreringstypen er aktiv. Opgaven er derfor at:

1. aktivér registreringstypen (som vist ovenfor)

2. book medarbejdernes kalender via grupperegistrering

3. deaktivér registreringstypen igen

Step 2: Administrator der skal oprette grupperegistreringen skal have adgang til modulet Egne registreringstyper og have rollen Løn Admin

Klik: Setup Admin -> Medarbejdere -> klik Rediger ud fra medarbejder -> Markér moduladgang til "Egne registreringstyper" under sektionen Adgang til hvilke applikationer:

Step 3: Opret grupperegistrering

Klik: Løn Admin -> Medarbejdere -> Grupperegistrering -> Ny registrering

1. Udvælg personalegruppe der skal bookes med mærkedagen / fridagen
    (hvis det ikke er hele virksomheden der skal bookes)

2. Klik "Tilføj"

3. Vælg registreringstypen der er oprettet til formålet

4. Vælg dato (fra-til)

Klik Gem

Medarbejderne er nu booket med fridagen / mærkedagen:

Step 4: deaktiver / fjern registreringstypen indtil næste gang den skal bruges

Klik: Setup Admin -> Egne registreringstyper

Næste gang registreringstypen skal anvendes til at booke jeres medarbejdere. klik Aktivér og registreringstypen bliver aktiv / tilgængelig igen:

Reglen: "Registreringen er en fridag":

Når denne regel vælges frakobles tælleværket til statistik og løneksport på fridagen for følgende registreringstyper der bookes henover/på en fridag:

➡️ Feriedage, sygedage, barn syg, feriefri, orlovstyper.

Dvs. jeres medarbejdere kan booke en ferieperiode henover en fridag og på samme måde som i weekenden tæller fridagen ikke med som en afholdt feriedag. Samme princip for sygedage og feriefri.

Eksemplet nedenfor tæller 2 feriedage og 2 sygedage. Fordi de krydser en fridag med reglen "Registreringen er en fridag" tilkoblet:

ℹ️ Alle andre registreringstyper der oprettes på en fridag tæller med i tælleværket; afspadsering, overarbejde, tidsregistrering, kørsel, arbejdstid, m.f.