Microsoft Office365
MS Exchange server setup FAQ
Opdateringsguide til jeres Exchange integration

Sådan opdateres jeres nuværende integration til den nye Exchange integration

Ulrik Baadsgaard Christensen avatar
Skrevet af Ulrik Baadsgaard Christensen
Opdateret over en uge siden

ℹ️ Vigtig opdatering af jeres Exchange integration:

Microsoft har indført en ny og forbedret metode der skal anvendes til at integrere BitaBIZ til jeres Exchange server. Den nye metode er mere sikker og mere driftstabil. Den gamle integrationsmetode begyndes at udfases af Microsoft til efteråret 2021.

Denne guide beskriver hvordan den nye integrationsmetode aktiveres.

💁 Vi anbefaler at du booker BitaBIZ til at guide dig. Det tager ca. 15 minutter:

Microsoft Exchange Integration with Teams and Outlook DK

ℹ️ GUIDE

Den nye Exchange integration oprettes via vores BitaBIZ Azure AD app, som skal tilføjes jeres Azure Active Directory.

• Hvis jeres virksomhed har oprettet Single sign-on til jeres BitaBIZ konto, har jeres virksomhed allerede installeret vores BitaBIZ Azure AD app. Følg guiden nedenfor for at aktivere Exchange integration til appen.

• Hvis jeres virksomhed ikke har oprettet Single sign-on, betyder det at BitaBIZ Azure AD appen ikke er installeret endnu. Denne skal derfor installeres først inden I fortsætter følg denne guide for at installere appen.

Konfigurer Exchange integrationen til jeres BitaBIZ Azure app

1. Gå til Azure portalen. Klik på Azure Active Directory ikonet i menuen til venstre.

2. Vælg App registrations fra Manage sektionen.

3. Gør følgende:

1. Vælg All applications,

2. Skriv BitaBIZ i søgefeltet (eller det navn jeres BitaBIZ enterprise applikation blev oprettet med)

3. Vælg applikationen fra resultat-listen.

4. Vælg API permissions fra Manage sektionen og klik + Add a permission.

5. Vælg Microsoft APIs og herefter Microsoft Graph.

6. Gør følgende:

1. Klik Application permissions

2. Skriv Calendars i søgefeltet

3. Vælg Calendars.ReadWrite

4. Klik Add permissions

7. Klik + Add a permission igen.

8. Vælg Microsoft APIs og herefter Microsoft Graph.

9. Gør følgende:

1. Klik Application permissions

2. Skriv MailboxSettings i søgefeltet

3. Vælg MailboxSettings.ReadWrite

4. Klik Add permissions

10. Vælg Grant admin consent for bitabiz og klik Yes.

💁 De to API Permissions er nu tilføjet!

11. Tilføj en ny Client secret:

1. Vælg Certificate & secrets fra Manage sektionen

2. Klik + New client secret

3. Udfyld en beskrivelse til den nye client secret, f.eks. "BitaBIZ Exchange integration client secret"

4. Vælg en udløbsperiode for den nye client secret.
    💁 Vi anbefaler at der vælges en udløbsperiode på 24 måneder.

5. Klik Add

💁 Den nye Client secret er nu oprettet!

12. Kopier Value-tekststrengen fra den nyoprettede client secret, denne skal indsættes på jeres BitaBIZ konto senere.

13. Gør følgende:

1. Vælg Overview

2. Kopier Application (client) ID

3. Kopier Directory (tenant) ID

Application (client) ID og Directory (tenant) ID skal indsættes på jeres BitaBIZ konto senere.

Log ind på jeres BitaBIZ konto

Klik Setup admin -> Integrationer -> Microsoft integrationer.

Klik på linket Tilgå Modern Exchange authentication indstillinger Under Microsoft Exchange Integration sektionen:

For at konfigurere Exchange-integrationen i BitaBIZ skal du udføre følgende trin::

1. Kopier Application (client) ID og indsæt i Application (client) ID)

2. Kopier Directory (tenant) ID og indsæt i Directory (tenant) ID

3. Kopier Client secret Value og indsæt i Client secret (Value)

4. Aktiver Exchange integrationen ved sætte knappen til ON.

5. Klik Gem Exchange

💁 Når den nye Exchange integration gemmes, deaktiveres den gamle Exchange integration automatisk.

ℹ️ Den nye Exchange integration er nu AKTIV. Test integrationen ved at registrere en sygedag. Sygeregistreringen vil inden for max. 4 min. blive synkroniseret og opdateret til din Outlook kalender. Husk at slette sygedagen igen efter test.