Jobkoder
Opret overarbejdsjobkoder til timebank

Sådan opretter du overarbejdsjobkoder forbundet til timebank

Esben Hedegaard avatar
Skrevet af Esben Hedegaard
Opdateret over en uge siden

Introduktion til overarbejdsjobkoder

Overarbejdsjobkoder anvendes af medarbejdere, der skal registrere deres afvigelser (deres overarbejde) ud over normal arbejdstid.

Overarbejdsjobkoder opdaterer Timebanken eller udbetales via løn alt efter opsætning. Overarbejdsjobkoder kan have faktorindtjening (1: X).

Overarbejdsjobkoder kan anvendes af timelønnede og fastansatte.

Overarbejdsjobkoder kan anvendes sammen med:

• Tidsregistrering - med timebank

• Tidsregistrering - uden timebank

Opret overarbejds-jobkoder

Klik: Setup Admin -> Moduler -> Overarbejde/afspadsering

1. Opret jobkoder, der tydeligt fortæller medarbejderne, hvornår de skal bruge dem:

Flextid - daglige plus timer (1:1)
    Weekend (1:1,5)
    Helligdage (1:2)
    Tilkaldevagt (udbetaling)
    Beordret overarbejde (udbetaling)

2. Undgå, at medarbejdere registrerer tid på en jobkode, der ikke gælder for dem, ved at målrette jobkoder til de politikker/personalegrupper de gælder for!

3. For hver overarbejdsjobkode du opretter, skal du vælge hvilken faktoroptjening jobkoden skal have. F.eks. skal 1 times overarbejde optjene 2 timer til timebanken (1:2).

4. Hvis overarbejdsjobkoden er til udbetaling. Tilføj lønkode i feltet ID-nummer

5. Marker at jobkoden skal tilføjes løneksporten.

Indstillinger for overarbejdsjobkoder

Klik: Setup Admin -> Moduler -> Overarbejde/ afspadsering

To registreringsmuligheder er tilgængelige for at registrere tid på overarbejdsjobkoder

1. Med start og sluttidspunkt

2. Kun antal timer

📑 Brugervejledningen viser de 2 forskellige registreringsmetoder. Klik her!

💁 Aktiver eller deaktiver godkenderkrav på overarbejde og afspadsering.

Ændr betegnelsen for overarbejde og afspadsering i appen:

Sådan fungerer overarbejdskoder når de er aktiveret

Medarbejderen skal vælge den korrekte jobkode at registrere tid på.

Registreret tid tilføjes den valgte faktor/sats via tidsregistreringsmetoden aktiveret på medarbejderens politik:

Kun antal timer

Registreret tid tilføjes den valgte faktor/sats via tidsregistreringsmetoden aktiveret på medarbejderens politik:

Start & sluttidspunkt

Overarbejdsjobkoder med tilføjet officiel arbejdstid med start og sluttidspunkt.

Appen kender medarbejderens oficielle arbejdstid og kan foreslå start- og sluttidspunkt uden for normal arbejdstid.

📑 Vejledning til oprettelse af officiel arbejdstid med start- og sluttidspunkt: Klik her!

Overarbejdsjobkoder til udbetaling.

Når disse jobkoder er valgt, opdateres timebanken ikke. De registrerede timer videresendes til lønbehandling.

Adgang til at anmode om udbetaling af optjente timer i timebanken.

💁 Adgang til udbetaling er en indstilling på politikken.

Adgang til overarbejdsjobkoder

Aktiver adgang til overarbejdsjobkoder på politikkerne:

ℹ️ Medarbejdere får adgang til registrering af overarbejdsjobkoder samt afspadsering.

💁 Det er ikke et krav at oprette officiel arbejdstid for at administrere afspadsering. Men det anbefales.

Læs mere om officielle arbejdstider her:

📑 Vejledning til officiel arbejdstid med start- og sluttidspunkt: Klik her!

📑 vejledning til officiel arbejdstid kun med dagens nettotimer: Klik her!​​